perjantai 25. toukokuuta 2012

The Lähtö

Jep jep, täällä ollaan! :) Ekana iltana ei päästy nettiin, joten nyt sitten tarinaa kahdelta päivältä:

Pelkkä menolippu

Matkalla pysähdyttiin Sorvalin valintaan.
Aloitimme reissun riemukkaasti ryhmämatkalla, Neva Toursin bussilla Turusta Pietariin. Viiden aikaan torstaiaamuna linja-autoasemalla kävi kuten olimme arvelleet: muut, keski-iältään 6-kymppiset reissuunlähtijät vilkuilevat meitä hippasen ihmeissään, kun talsimme paikalle rinkkoinemme ja vedämme läpi Tapsan saattamaan tulleen äidin kanssa jäähyväisseremoniat valokuvineen ja halauksineen. Pidennetty viikonloppu Pietarissa ei luulisi vaativan moista... :)


Terijoen hiekat 
Bussissa meiltä kysyttiin, että olikos se niin, että meillä oli pelkkä meno-paluu -lippu ilman ohjelmanumeroita. No itse asiassa... pelkkä menolippu. Oudolta se vähän tuntui siinä itsestäkin, kun pitkään edessä siintänyt matka oli nyt yhtäkkiä alkanut. Ei tarvinnut enää suunnitella, vaan vain elää sitä.

Bussimatka oli oikein mukava, rajasählingeistäkin selvittiin nopeasti, vaikka ensin oli passintarkastus, sitten viisumintarkastus ja sitten tarkastuksentarkastus. Terijoella oli tasoristeyksen puomi suljettu Allegro-junan takia ja bussi joutui menemään vaihtoehtoista reittiä. Kuski (joka myös toimi oppaana) totesi, että sitä kautta joudutaan alittamaan silta, joka on pikkuisen matalampi kuin bussi... "mutta otetaan ilmat pois renkaista, niin kyllä päästään". No, täysillä renkailla mentiin ja kuulemma 2 cm jäi bussin katon ja sillan alareunan väliin.

Hotelli Ohtinskaya
Hotelli Moskova
Pari päivää ennen lähtöä oltiin saatu tekstiviesti Neva Toursilta, että hotelli Moskova onkin ylibuukattu ja koko bussiporukka on siirretty hotelli Ohtinskajaan. Sinne päästyämme kävi ilmi, että koska me kaksi ei kuuluttu ryhmään, vaan meidän yksi yömme oli varattu erikseen, meitä ei oltukaan siirretty mihinkään. Kuski/opas lupasi kyydin Moskova-hotelliin ja sitä odotellessa kuultiin, kuinka useampi ryhmäläinen tuli sanomaan, ettei heidän huonettaan Ohtinskajassa ole siivottu. Porukka ei siis ollut kovin tyytyväistä siinä kohtaa, joten me päätettiin olla ihan hiljaa vaan siitä, että ollaankin menossa alkuperäiseen hotelliin. Matkalla Moskova-hotelliin nähtiin sekä kolari että tulipalo, eli päästiin niin sanotusti suoraan asiaan - härdelliin. :)
Hyvin sopii tuohon aulaan?
Pikkubussi paloi

Eka päivä Pietarissa

"Leipää"
Hotelli oli totaalisen överi meikäläisten budjettiin ja makuun, mutta hyvin siellä sai unta palloon. Aamiaisella päästiin höttöleivän ja esanssihillon äärelle, ja ilmainen nettiyhteys ei tosiaan kuulunut hotelliin tarjontaan, joten mieluusti checkauduimme aamusella ulos ja lähdimme kohti kotoisampaa majoitusta: Baby Lemonade Hostelia, jossa yö yhdeltä hengeltä kustantaa noin 11 euroa. Neljä seuraavaa yötä oli varattuna sieltä. Hyppäsimme metroon, jossa kertalippu maksaa vain 25 ruplaa, eli kuutisenkymmentä senttiä ja löydettiinkin hostelli varsin kivuttomasti läheltä Gostinyy Dvorin metroasemaa.

Hostellista sai kivat töppöset.
Majoituttuamme lähdettiin suorittamaan päivän missio: liput Moskovan yöjunaan ensi tiistaille. Opaskirjoissa oli sanottu - ja hostellin tyttökin sitä vielä painotti - että venäläisillä asemilla ei kertakaikkiaan puhuta englantia. Palloilimme kuuluisina H. Moilasina jonkun aikaa aseman lipunmyynnissä, kunnes päätettiin vain mennä kokeilemaan onneamme. Olimme tosin varautuneet katsomalla netistä haluamamme junan aikataulun ja kopioimalla kyrillisin aakkosin asiamme paperilapulle. Mentiin eräälle tiskille, lätättiin lappu kiinni pleksiin ja mutistiin jotain Moskovasta. Kaveri tiskin takana alkoi kuitenkin puhua kelpo englantia ja tulosti meille ihan oikeat piljetit, eikä hintakaan muuttunut siitä mitä netissä oli lukenut. Kaikki ei aina ole niin vaikeaa kuin väitetään...


Verikirkko
Loppupäivä talsittiin pietarilaisia katuja, syötiin kaali- ja sienipiirakkaa, ja palattiin sitten hostellin huojuvien kerrossänkyjen yläpedeille, josta käsin saatiin todistaa muun muassa erään muslimimiehen rukoushetkeä lattialla pyyhkeen päällä.









Visitfinland.com
Nevsky Prospekt

2 kommenttia:

  1. Hyvin pääsitte siis matkaan! Kiva saada seurata teitä täältä kotikoneelta.

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva kuulla teistä!!! Ellu-äippä

    VastaaPoista